skip to Main Content

Bescherming van de Afrikaanse wilde hond is hard nodig aangezien deze unieke diersoort met uitsterven wordt bedreigd. De grootste bedreiging vormt de mens, jaarlijks sterven er veel dieren in strikken en door aanrijdingen. De natuurbeschermingsmethoden van Painted Dog Conservation Project in Zimbabwe en hun werk met de lokale gemeenschap beginnen een positief effect te hebben op de vooruitzichten van de Afrikaanse wilde honden.

Nog maar 1% in leven,
van het aantal van 100 jaar geleden

De doelstelling van Stichting Painted Dog Conservation is de Afrikaanse wilde hond te beschermen. Dit streven we voornamelijk na door het Painted Dog Conservation (PDC) Project in Zimbabwe te ondersteunen. Onze stichting heeft een persoonlijke band met dit project.

De stichting is in 2004 geboren uit het feit dat bestuursleden regelmatig het Painted Dog Conservation Project in Zimbabwe bezochten. Onder indruk van de unieke, breed georiënteerde aanpak van het project wilden ons graag inzetten om de bescherming van de Afrikaanse wilde honden en de werkzaamheden van het PDC Project verder te ondersteunen.

Om de bewustwording te vergroten heeft Stichting Painted Dog Conservation sinds september 2015 een beschermheer gevonden in Dr. Freek Vonk.

“Een uniek project voor een unieke diersoort.”

– FREEK VONK, BESCHERMHEER

Laatste nieuws

Just A Day, An Ordinary Day

Aliquam pharetra, sem quis volutpat ut nunc ipsum eget lorem, ut venenatis leo nibh vel mi. Pellentesque…

Lees meer

Take A Hike (To A Secret Waterfall)

Nam varius euismod ullamcorper. Duis at ex sit amet arcu commodo posuere sed sit amet…

Lees meer

Baby Tiger, But Where Is The Lion & Bear?

Proin dis id sit amet urna et lacinia. Sed vel risus a orci posuere eu at id diam. Nulla…

Lees meer
Back To Top