skip to Main Content

Sinds september 2015 is Dr. Freek Vonk, Nederlands bekendste bioloog, de beschermheer van Stichting Painted Dog Conservation.

In Zimbabwe ging Freek op zoek naar Afrikaanse wilde honden voor het TV-programma 'Freeks Wilde Wereld'.

“Hallo, hier Freek vanuit een snikheet Zimbabwe, diep in Afrika.

Zojuist terug van een geweldige trip naar het Painted Dog Conservation project. Een uniek project voor een unieke diersoort: de Afrikaanse wilde hond!

Ik heb geholpen bij het verzorgen van een gewonde hond en ben niet alleen onder de indruk van het team in het veld, maar met name van de wilde hond zelf. Toen ik dan ook gevraagd werd om beschermheer van de Nederlandse stichting te worden, zei ik volmondig: JA!

Ik zal me samen met de stichting en het veldteam inzetten om door middel van actie, educatie en onderzoek de Afrikaanse wilde hond te beschermen. Dit is nog steeds hard nodig aangezien deze unieke diersoort met uitsterven wordt bedreigd.”

Ook u kunt helpen!

Help mee door de Afrikaanse wilde hond structureel te beschermen. Samen kunnen we werken aan een prachtige wereld vól natuur!

Gerelateerde artikelen

Over ons

Bescherming van de Afrikaanse wilde hond is hard nodig aangezien deze unieke diersoort met uitsterven wordt bedreigd. De grootste bedreiging vormt de mens, jaarlijks sterven er veel dieren in strikken en door aanrijdingen. De natuurbeschermingsmethoden van Painted Dog Conservation Project…

Bestuursleden

Ron van der A Voorzitter "Soms kies je niet zelf iets uit, maar komt het op je weg." Van bos en strand naar savannes en de bush, zo zou je mijn leven kunnen beschrijven. Na jaren van natuurrondreizen wilde ik…

Ereleden

Esther van der Meer Esther van der Meer is in juni 2011 gepromoveerd op de Afrikaanse wilde honden en heeft in verband met haar werkzaamheden in Zimbabwe haar bestuursfunctie moeten opgeven. Dat konden we niet zo maar laten gebeuren en…

Back To Top