skip to Main Content

Ron van der A
Voorzitter

“Soms kies je niet zelf iets uit,
maar komt het op je weg.”

Van bos en strand naar savannes en de bush, zo zou je mijn leven kunnen beschrijven.

Na jaren van natuurrondreizen wilde ik samen met anderen iets terugdoen voor de natuur. Dit leidde tot vrijwilligerswerk in diverse landen.

In 1998 maakte ik kennis met het Painted Dog Conservation Project in Zimbabwe. De opbouw van het project in samenwerking met de lokale bevolking sprak en spreekt mij zeer aan. Na vele jaren als vrijwilliger veranderde de passie. In 2004 stond ik aan de start van Stichting Painted Dog Conservation. Inmiddels is de stichting gestaag gegroeid en heeft zowel nationaal als internationaal een sterk netwerk opgebouwd.

Ons project heeft door de bereikte resultaten (onder andere een duidelijke groei van de populatie Afrikaanse wilde honden in Zimbabwe) geleid tot meer bewustwording over deze sterk met uitsterven bedreigde diersoort.

Pim Rooymans
Penningmeester

“Een ervaring die bij blijft.”

Ik vind het een hele eer om in het bestuur van stichting Painted Dog Conservation te zitten.

Mijn interesse in Afrikaanse wilde honden is lang geleden gewekt door een boek dat ik van mijn moeder heb gekregen toen ik afstudeerde. Het ging over het gedrag van dieren en onder andere het bijzondere familieleven van de Afrikaanse wilde honden. Het is mij altijd bijgebleven.

Mijn bezoeken aan het project en wat ik daar meegemaakt heb, waren onvergetelijke gebeurtenissen. Wat mij dit project geleerd heeft is dat volhouden, vastberadenheid en samenwerking kan leiden tot een succesvol natuurbeschermingsproject.

Harriët van der Weide
Secretaris

“De honden gaan vanzelf in je bloed zitten,
je houdt van ze of niet.”

Afrika heeft mij – zowel qua natuur als cultuur – altijd al getrokken, al kende ik het jarenlang alleen uit boeken en van documentaires.

In 2009 besloot ik na een bezoek aan Safaripark Beekse Bergen een abonnement te nemen. Daarna volgde vele bezoeken en waande ik mijzelf een beetje in Afrika. In 2011 begon ik als vrijwilliger bij de Stichting Vrienden Safaripark Beekse Bergen en Dierenrijk. Hierdoor kwam ik in aanraking met Stichting Painted Dog Conservation.

Wat mij in het bijzonder aantrekt in het project is het feit dat het verder gaat dan het beschermen van de Afrikaanse wilde honden. De gehele gemeenschap in een grote cirkel rondom PDC Zimbabwe draagt een steentje bij en worden op hun beurt door onze stichting gesteund op het gebied van educatie, gezondheid, kennisoverdracht et cetera.

Wat is een bestuur zonder vrijwilligers?

Uiteraard kan het bestuur haar werk niet doen, zonder de tomeloze inzet van vrijwilligers, donateurs en sponsoren.

Back To Top