skip to Main Content

Om actief het aantal door stroperij veroorzaakte sterfgevallen te verminderen heeft de Nederlander Martin Stiemer in 2001 anti-stropersunits opgezet. Deze speciaal getrainde eenheden houden zich voornamelijk bezig met het verwijderen van strikken uit de bush en het aanhouden van stropers. De teams zijn bevoegd stropers die betrapt worden aan te houden en over te leveren aan de politie. Door deze bevoegdheid heeft het patrouilleren ook een preventieve werking.
Dagelijks gaan de eenheden op patrouille door variërende gebieden en halen ze stikken weg, over de jaren zijn er meer dan 10.000 strikken verwijderd.

Tenminste 10% van de strikken is effectief, dit betekent dus dat er zeker 1000 dierenvan een gruwelijke dood gered worden. Niet alleen Afrikaanse wilde honden maar ook andere dieren worden op deze manier gered.

Verkeersborden

Langs wegen waar onder de wilde honden veel verkeersslachtoffers vielen zijn verkeersborden geplaatst waarop bestuurders gevraagd wordt langzaam te rijden. Deze borden in combinatie met de reflecterende telemetriehalsbanden hebben ervoor gezorgd dat het aantal verkeersdoden gehalveerd is.

Back To Top