skip to Main Content

In het rehabilitatiecentrum worden zieke en gewonde dieren opgevangen. Vooral wilde honden maar soms ook andere diersoorten. Als de dieren hersteld zijn worden ze weer vrijgelaten in de natuur.

Opvang

Regelmatig worden er wilde honden in strikken gevonden. Voor de meeste dieren is alle hulp te laat maar sommige dieren zijn nog in leven. Zij worden meegenomen en door mensen van het project behandeld tot ze weer in staat zijn voor zichzelf te zorgen. Er komen vaak meldingen binnen van dieren die gewond rondlopen. Ook komt het voor dat, doordat de ouders in strikken gedood zijn, pups aan het ronddolen zijn. Deze wilde honden worden gevangen en eveneens behandeld en verzorgd tot ze weer in staat zijn voor zichzelf te zorgen. Tot nu toe moest er voor behandeling met deze dieren naar de dierenarts gereden worden. Na behandeling werden de dieren her en der ondergebracht bij bevriende landeigenaren die hiervoor land ter beschikking stelden.
Inmiddels heeft het project de beschikking over speciaal gebouwde kleine en grote verblijven waar gewonde wilde honden opgevangen kunnen worden. De wilde honden kunnen nu dus ter plekke bij het project behandeld worden en daarnaast hebben de dieren in de nieuwe verblijven meer ruimte en rust om te herstellen van hun verwondingen. Door de nieuwe verblijven is er ook meer zicht op het herstel.
Als de wilde honden weer op eigen benen kunnen staan worden ze teruggebracht naar de plek van herkomst om herenigd te worden met hun groep. Als dit niet kan, omdat de rest van de groep gedood is, wordt geprobeerd een nieuwe groep samen te stellen.

Back To Top